סדרת בלשון עבר
סדרת הספרים בלשון עבר, פרי יוזמתה של החברה ההיסטורית הישראלית, מביאה לקורא בישראל מבחר ממיטב הספרים בהיסטוריה עולמית, שנכתבו בידי היסטוריונים ישראלים ופורסמו תחילה בשפות לועזיות. עורכי הסדרה בוחרים בקפידה מחקרים חשובים, שראו אור בחו"ל בהוצאות אקדמיות מובילות וזכו בשבחי המבקרים. המהדורה העברית מותאמת לקורא הישראלי ומעניקה לו הזדמנות לערוך היכרות עם פירותיו של המחקר העדכני בסוגיות מרכזיות בתולדות העמים– מקצה מזרח עד קצה מערב- ברמה אקדמית גבוהה ובסגנון רהוט ונהיר בשפה העברית.
הספר יוצא לאור בסיוע עמותת עם ועולם על שם שלמה ובלה ברטל ז"ל לקידום המחקר ההיסטורי בישראל.
ב-2021 ייצא הספר: מאיר שחר, מנזר שאולין, 2021. בעבר יצאו בסדרה: רון רובין, מכללה מאחורי גדר תיל: חינוך מחדש של שבויי המלחמה הגרמנים, 2020; עמי איילון, מהפכת הדפוס הערבי, 2018; אסתר כהן, רישומים של כאב: דת, משפט ורפואה בימי הביניים המאוחרים, 2019
סדרת במת ירושלים להיסטוריה על שם מנחם שטרןמדי שנה מוזמן היסטוריון מן השורה הראשונה בעולם לסדרה של שלוש הרצאות בארץ, פרי מחקר חדש שטרם ראה אור. נוסחן הסופי של ההרצאות מתפרסם מטעם החברה ההיסטורית הישראלית בעברית ובאנגלית, באנגלית מטעם החברה ההיסטורית על ידי University Press of New England, ובעברית מטעם החברה ההיסטורית הישראלית והוצאת הספרים מאגנס.
לינק לסדרת הספרים באנגלית : לחץ כאן
כתב העת היה היה'היֹה היָה' הוא פרוייקט ייחודי וראשוני מסוגו בארץ. זהו כתב עת היסטורי שנכתב, נערך, מופק ומשווק על ידי סטודנטים לתחומים ההיסטוריים. מתפרסמים בו מאמרים שנכתבו על ידי סטודנטים מכל האוניברסיטאות בארץ אשר עובדו מתוך עבודות מצטיינות שהגישו והוא מיועד לקהל הרחב של חובבי ההיסטוריה.
כתב העת יוצא לאור ביוזמתה של 'קרן דן מישר' אשר הוקמה בעזרת תרומת סבו של דן, נתן פישר, לזכר נכדו הבכור, והוא נתמך על ידי המכון להיסטוריה באוניברסיטה העברית בירושלים. החל מקיץ 2020 יוצא "היה היה" לאור גם בחסותה של החברה ההיסטורית הישראלית.
מטרת כתב העת לשלב פרסום עבודות מצטיינות של סטודנטים מכל מגוון התחומים ההיסטוריים אשר יכולות לתרום באופן ממשי לקידום המחקר ההיסטורי העברי, מתוך כוונה להעניק הזדמנות להצגת כתיבה איכותית ומעניינת כבר בשנים הראשונות באקדמיה ובעיקר לגרות את סקרנות כל המתעניינים בהיסטוריה – החל ממרצות וסטודנטים וכלה בחובבי ההיסטוריה ותלמידות תיכון.
דווקא נוכח התיחום וההפרדה הנפוצים במחקר ההיסטורי, ובהשראת המכון להיסטוריה של האוניברסיטה העברית, כתב העת שואף לעודד כתיבה רב תחומית והפריה הדדית בין סטודנטים ממגוון התחומים ההיסטוריים ומהמוסדות האקדמיים השונים. הדבר בא לביטוי בהרכב המערכת, שפועלים בה סטודנטים הלומדים במחלקות ובחוגים רבים, וכמובן במאמרים המתפרסמים, הלקוחים מקשת רחבה של נושאים.
כתב עת זמניםהרבעון להיסטוריה זמנים נוסד בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב ביוזמתם של צבי יעבץ, שאול פרידלנדר וחיים שקד בשנת 1979. בעבר ערכו אותו עדית זרטל, נעמה שפי, מירי אליאב-פלדון ואיריס רחמימוב, וכיום הוא נערך בידי גדי אלגזי, גיא מירון ומירי שפר-מוסנזון. כתב העת מתפרסם בשיתוף פעולה בין בית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה והחברה ההיסטורית הישראלית, ורואה אור בלמדא – ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה.
היסטוריהכתב העת "היסטוריה" יוצא ע"י החברה ההיסטורית הישראלית מאז שנת תשנ"ח/1998 ומשמש במה למחקרים פורצי דרך בהיסטוריה כללית הכתובים בעברית, בעיקר פרי עטם של חוקרים ישראלים. כתב העת שואף להתייחס לכיווני מחקר חדשים ולהעלות שאלות וגישות מתודולוגיות ותיאורטיות חדשות לחקר ההיסטוריה, דרך בחינת מקרי מבחן מתחומים שונים של המחקר ההיסטורי; להדגיש וליצור קשרים והשפעות הדדיות בין דיסציפלינות וגישות מחקר שונות, תוך עיסוק במגוון רחב של תקופות ושל איזורים גיאוגרפיים; ולהנגיש מחקר היסטורי איכותי וחדשני לציבור הישראלי. המחקרים המתפרסמים בכתב העת "היסטוריה" עוברים שיפוט קפדני של קוראים המומחים בתחום (Double Peer Review). כתב העת מתפרסם פעמיים בשנה והוא מוכר ע"י הות"ת. מערכת היסטוריה: פרופ' רות ג'יניאו, פרופ' מיכל בירן , פרופ' דניאלה דוויק, ופרופ' עופר אשכנזי. מרכז המערכת: מר' עוז טמיר . >> לינק לספריה הלאומית לגישה לקבצים של גליונות עבר >> לרכישת גיליונות היסטוריה בחנות הספרים של מרכז זלמן שזר הגשת מאמרים: המבקשים להציע מאמר להיסטוריה מוזמנים לפנות אלינו בכתובת: [email protected] את המאמר יש להגיש על פי ההנחיות להגשת כתב היד. לכל מאמר יש לצרף תקציר באורך של עד 300 מילה ככלל, כתב העת לא מקבל לפרסום מאמרים שראו אור בעבר, בעברית או בשפות אחרות, אך המערכת תשקול לעתים פרסום בתרגום לעברית של מאמרים בעלי חשיבות מיוחדת לשוחרי ההיסטוריה בישראל. רק חברים בחברה ההיסטורית יכולים להגיש מאמרים לפרסום בכתב העת. להצטרפות לחברה ההיסטורית. |
כתב העת ציון, היוצא לאור בירושלים מאז שנת תרצ"ו (1935) נחשב לכתב העת המרכזי בתולדות עם ישראל. מייסדיו היו פרופ' בן-ציון דינור ופרופ' יצחק בער, וחוקרים מן השורה הראשונה היו עורכיו. ציון עוסק בתולדות עם ישראל לכל תקופותיהן, למן תקופת המקרא ועד לעת החדשה. משתתפים בו טובי ההיסטוריונים וההיסטוריוניות בארץ ובעולם, וכן חוקרים וחוקרות מדיסציפלינות קרובות, השופכים אור על תולדות ישראל מהיבטים ספציפיים. כתב העת מייחד מקום נכבד לביקורות ספרים, ומדור הספרים בציון משמש במה עדכנית לפרסומים חדשים במקצוע ההיסטוריה המאמרים המוגשים למערכת והמתפרסמים בכתב העת עוברים שיפוט של קריינים מהשורה הראשונה (לקטורה), כמקובל בכתבי עת מדעיים בארץ ובעולם.